Vi har testet Hygglo

Kristoffer Skar

February 5, 2020

Kjapt om Hygglo

Hygglo er en markedsplass hvor du kan leie ut tingene dine eller leie ting av andre privatpersoner. Hygglo er en svensk tjeneste, men lanserte i Norge etter oppkjøpet av Leieting.no i 2019. 


Utleie av Nintendo Switch på Hygglo

I denne testen har jeg hatt rollen som utleier og forsøkt å leie ut min Nintendo Switch. Det er viktig å få frem at ikke Hygglo kan lastes dersom det ikke er noe særlig marked for utleie av dette. Hygglo lar deg dele mer eller mindre det du ønsker av ting, innenfor lovens rammer.

Web og app

Hygglo er tilgjengelig som webapplikasjon (i browser) og som app for både iPhone- og Androidbrukere. Tjenesten støtter tre språk; Svensk, norsk og engelsk.

Pålogging med BankID

For å få lagt ut annonse på Hygglo må du identifisere deg. BankID-innlogging oppleves som trygt, men er en omstendelig prosess og ødelegger derfor noe av sømløsheten. Det er ikke støtte for innlogging med sosiale medier som for eksempel Google eller Facebook. Det synes vi forsåvidt er helt ok. 

Lite respons på annonsen

Det tok lang tid før vi fikk respons på annonsen. Som nevnt i innledning kan ikke Hygglo garantere for omsetteligheten av det jeg velger å leie ut, men det kan si noe om kritisk masse og hva Hygglo gjør for at ting enklere skal bli leid ut. Til slutt fikk vi hvertfall respons på annonsen og da gikk alt helt supert!


God og oversiktlig utleieprosess

Tirsdag 17. Januar kl. 23.25 fikk jeg tekstmelding fra Hygglo om at jeg hadde en ulest melding angående Ninendo Switch med 2 kontroller og 3 spill. En link i tekstmeldingen sendte meg direkte til forespørselen. En real-time chat gjorde at jeg enkelt kunne kommunisere og avtale med leier. Vi ble enige om tidspunkt for henting og levering og jeg godkjente forespørselen. Deretter måtte leier betale for at avtalen skulle være spikret, selv om pengene ikke blir utbetalt til utleier før leieforholdet er fullført. Når leier plukket opp Nintendoen til avtalt tidspunkt trykket jeg på “Levert” i appen.

I løpet av leieperioden avtale leier med meg at han skulle levere Nintendoen litt senere og til en annen adresse, noe som gikk helt fint. Konsollen ble levert på døra og jeg rapporterte at den var levert.

5 hjerter

Nå var det på tide å gi tilbakemelding! For meg er god kommunikasjon alfa omega når det gjelder utleie. Selv om leier verken hentet eller leverte konsollen til de tidspunktene som var avtalt i utgangspunktet, fungerte kommunikasjonen bra. Jeg valgte å gi 5 av 5 hjerter. 

280 kroner rikere

Jeg mener at det er vanvittig bra at du kan leie ut en Nintendo i 36 timer for 350 kroner. Nå satt jeg riktignok igjen med 280 kroner da Hygglo skal ha sin del som er 20%. Ti utleier til så er konsollen nesten nedbetalt!

Vår Net Promoter Score: 9

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Cowedo
Om Cowedo
Innhold
Blogg
Kontakt oss
hello@cowedo.com
Støttet av
Innovasjon Norge
Forskningsrådet
Følg oss
© 2022 Cowedo AS